Tema dan Logo Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

Pin It
Logo Hari Kemerdekaan 2013

Logo Hari Kemerdekaan 2013

Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku akan menjadi tema sambutan Hari Kemerdekaan negara yang ke 56 pada 31 Ogos tahun ini.

Tema itu lebih bersifat perpaduan dan berorientasikan kepada patriotik dan kesatuan negara bangsa.

Tema ini dipilih bagi memberikan peringatan kepada rakyat akan kepentingan bersatu mempertahankan negara di samping mewujudkan kesedaran rasa sayang dan cintakan negara.

Konsep sambutan Hari Kemerdekaan pada tahun ini akan lebih menjurus kepada elemen-elemen perpaduan, patriotik, kedaulatan dan keselamatan negara.

“Insiden pencerobohan Lahad Datu dan Semporna menjadi iktibar terbaik dalam memperbaiki teras utama dalam bidang ketenteraan,”

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai kesemua program dan aktiviti sempena sambutan Hari Kemerdekaan Ke-56 dan Jubli Emas Hari Malaysia Ke-50 di laman web www.malaysiamerdeka.gov.my.

SUMBER

 

179 Total Views 1 Views Today
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 thoughts on “Tema dan Logo Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

  1. loga sungguh simple tpi cam kelakar pula hurm…

    • dear suri : mesti ada maksudnya kan.

  2. lebih kurang 2 minggu lagi kita akan sambut kemerdekaan ke 56 :)

    • zuan : tak lama lagi kan.

  3. selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 56. kurang faham gambar apa sebenarnya.

    • tuan DH : mesti ada maksudnya tersendiri. insyaAllah fyna akan carikan maksud logo tersebut.

  4. cantik logonya… siapalah yg reka ye

    • dear ummi : fyna pun teringin nak tahu sapa yang rekanya.

  5. cantiklah tu :) mungkin ada maknya yang kita tak tahu … dan shape logo tu cantik

    • acik : ha’a acik. mesti ada maknanya yang tersendirikan logo tue.

  6. is suka lagu yang oldschool tu, best masih kedengaran di telinga nie haa.

    • is : samala kita ^_^ yang old school juga best kan.

  7. moga negara kita sentiasa aman sentosa,, amiiiin

    • dear muja : amin..

  8. Penting untuk kita ada sikap patriotik untuk negara kita ini.

    • MS : betul tue. sikap patriotik yang sangat penting untuk kita sematkan bersama.

  9. Barulah ada semangat patriotik…

    • hafiz : betul tue. ^_^ setuju!!

  10. bagus ade peningkatan tahun ni huhu

    • KZ : kena ada peningkatan setiap tahun. baru semangat namanya kan.

  11. bersemangat sambut kemerdekaan tahun ini..

    • dear aiza : memang sentiasa bersemangat. hehehe…..

  12. Lagu baru kemerdekaan tahun ni apa yekkkk.
    Tahun lepas buat kontroversi…hihihj

    • hanif : fyna pun tak cari lagi lagu kemerdekaan tahun nih. kontroversi ye tahun lepas?

  13. nampak sempoi juga logo tu :)

    • boni : penuh maknakan.

  14. selamat menyambut hari kemerdekaan.. unik logo tu..

    • dear aiza : unik kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>