Tema dan Logo Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

Pin It
Logo Hari Kemerdekaan 2013

Logo Hari Kemerdekaan 2013

Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku akan menjadi tema sambutan Hari Kemerdekaan negara yang ke 56 pada 31 Ogos tahun ini.

Tema itu lebih bersifat perpaduan dan berorientasikan kepada patriotik dan kesatuan negara bangsa.

Tema ini dipilih bagi memberikan peringatan kepada rakyat akan kepentingan bersatu mempertahankan negara di samping mewujudkan kesedaran rasa sayang dan cintakan negara.

Konsep sambutan Hari Kemerdekaan pada tahun ini akan lebih menjurus kepada elemen-elemen perpaduan, patriotik, kedaulatan dan keselamatan negara.

“Insiden pencerobohan Lahad Datu dan Semporna menjadi iktibar terbaik dalam memperbaiki teras utama dalam bidang ketenteraan,”

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai kesemua program dan aktiviti sempena sambutan Hari Kemerdekaan Ke-56 dan Jubli Emas Hari Malaysia Ke-50 di laman web www.malaysiamerdeka.gov.my.

SUMBER

 

397 Total Views 5 Views Today
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 thoughts on “Tema dan Logo Hari Kemerdekaan Ke 56 Tahun 2013

  1. dear aiza : unik kan.

  2. selamat menyambut hari kemerdekaan.. unik logo tu..

  3. dear ummi : fyna pun teringin nak tahu sapa yang rekanya.

  4. tuan DH : mesti ada maksudnya tersendiri. insyaAllah fyna akan carikan maksud logo tersebut.

  5. zuan : tak lama lagi kan.

  6. acik : ha’a acik. mesti ada maknanya yang tersendirikan logo tue.

  7. is : samala kita ^_^ yang old school juga best kan.

  8. dear muja : amin..

  9. MS : betul tue. sikap patriotik yang sangat penting untuk kita sematkan bersama.

  10. hafiz : betul tue. ^_^ setuju!!

  11. KZ : kena ada peningkatan setiap tahun. baru semangat namanya kan.

  12. dear aiza : memang sentiasa bersemangat. hehehe…..

  13. hanif : fyna pun tak cari lagi lagu kemerdekaan tahun nih. kontroversi ye tahun lepas?

  14. boni : penuh maknakan.

  15. nampak sempoi juga logo tu :)

  16. Lagu baru kemerdekaan tahun ni apa yekkkk.
    Tahun lepas buat kontroversi…hihihj

  17. bersemangat sambut kemerdekaan tahun ini..

  18. bagus ade peningkatan tahun ni huhu

  19. Barulah ada semangat patriotik…

  20. Penting untuk kita ada sikap patriotik untuk negara kita ini.

  21. moga negara kita sentiasa aman sentosa,, amiiiin

  22. is suka lagu yang oldschool tu, best masih kedengaran di telinga nie haa.

  23. cantiklah tu :) mungkin ada maknya yang kita tak tahu … dan shape logo tu cantik

  24. cantik logonya… siapalah yg reka ye

  25. selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 56. kurang faham gambar apa sebenarnya.

  26. lebih kurang 2 minggu lagi kita akan sambut kemerdekaan ke 56 :)

  27. dear suri : mesti ada maksudnya kan.

  28. loga sungguh simple tpi cam kelakar pula hurm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>