SYARAT KELAYAKAN BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M)

Pin It

BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M) | OBJEKTIF BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M) | SYARAT KELAYAKAN BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M) | BORANG PERMOHONAN BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M) | CARA MEMOHON BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M) | BANTUAN LESEN 1MALAYSIA | BL1M | http://www.bl1m.my

SUMBER 

http://www.bl1m.my

BANTUAN LESEN 1MALAYSIA - (BL1M)

BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M)
OBJEKTIF BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M)
SYARAT KELAYAKAN BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M)
BORANG PERMOHONAN BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M)
CARA MEMOHON BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M)

Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M)

Hanya lesen motosikal sahaja diperuntukkan dibawah program ini. Skim ini bertujuan untuk membantu warga Malaysia khususnya golongan muda untuk memiliki lesen motosikal yang sah selain memberi kesedaran mengenai undang-undang jalan raya dan membina etika pemanduan berhemah.

Syarat Kelayakan Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M)

  • Semua warganegara MALAYSIA berumur di antara 17 hingga 40 tahun pada atau selepas 01 Januari 2013
  • Tidak pernah memiliki sebarang jenis kelas lesen memandu
  • Hanya sah untuk lesen Kelas B2 sahaja
  • Sihat tubuh badan
  • Menepati semua kriteria yang telah ditetapkan oleh pihak Penganjur dan Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ)
  • Dikenakan yuran sebanyak RM199.00 (dibayar semasa program pendaftaran dijalankan secara Money Order pada ‘My E.G. Services Berhad’)
  • Sila bawa kad pengenalan asal semasa proses pendaftaran.
  • Menduduki semua ujian yang ditetapkan oleh pihak JPJ
195 Total Views 1 Views Today
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “SYARAT KELAYAKAN BANTUAN LESEN 1MALAYSIA (BL1M)

  1. noryda

    knpa tak dpt di search utk borang permohonan. . . ????

  2. ohh kiranya Fyna pun self-host gak yerr?? eh betul la is je yang tak perasan hehehehe jejaka perasan tul

    • is : ha’a.. guna self-host gak ^_^

      • oohhw beli hosting kat maner? brapa pakej nya? is beli xstudent kat exabytes penang je, tapi nampak nak kena upgrade ke ebiz gold nie

        • fyna guna klserver skrg. tahun lepas guna netkl. amek yg pakej business. baru tukar. tak tahulah ok ke tak. ^_^

  3. syafiqah

    nk tanye…kalu kte dh dftar dan dh dpt L..tp blm pergi test jpj untuk dapatkan P blh mohon jgak ke??

  4. SYAFIQ

    klu umur tingkatan 4, tpi lahir pada september,boleh mohon ke ??

  5. eva

    lesen ni utk L ke P

  6. ERIC

    klau tngk.4 tpi lahir bln januari bleh ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>