SEMAK KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA ONLINE @ SMS 19 NOVEMBER 2012

Pin It

SEMAK KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA ONLINE @ SMS 19 NOVEMBER 2012 UPSR 2012 | UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH | UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH 2012 | KEPUTUSAN PEPERIKSAAN UPSR 2012 | SEMAK KEPUTUSAN PEPERIKSAAN UPSR 2012 | CARA SEMAK KEPUTUSAN PEPERIKSAAN UPSR 2012 | KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA ONLINE | KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA SMS | KEPUTUSAN UPSR 2012 

SUMBER : Berita Semasa

SEMAK KEPUTUSAN UPSR 2012

 

TARIKH KEPUTUSAN PEPERIKSAAN UPSR 2012 19 NOVEMBER 2012

Semakan keputusan UPSR 2012 boleh diambil di sekolah masing-masing pada 19 November 2012 selepas jam 10 pagi. Bagi kemudahan calon sejumlah 517,139 orang calon telah menduduki UPSR di 8,284 pusat peperiksaan di seluruh negara dan keluarga, semakan keputusan UPSR juga boleh dibuat dengan menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) ataupun secara online

Semak Keputusan UPSR Secara Online

Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR Kini anda boleh membuat semakan secara online. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi peperiksaan pencapaian anak mereka. Sila klik menu pilihan di sebelah kiri dan masukkan ID pelajar di laman web SAPS, pilih jenis peperiksaan dan jenis laporan.

Semakan Keputusan UPSR 2012 Keputusan UPSR 2012 Secara Online @ SMS 19 November 2012!!

  1. Pergi ke laman web SAPS, saps.moe.gov.my
  2. Klik butang Semakan Ibu Bapa yang berwarna HIJAU.
  3. Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.

Semak Keputusan UPSR Secara SMS 

  1. Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888
  2. Contoh: UPSR BC001A040 hantar ke 15888

 

643 Total Views 2 Views Today
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “SEMAK KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA ONLINE @ SMS 19 NOVEMBER 2012

  1. semak jangan tak semak :)

  2. salam ziarah..fyna ade adik yg amik upsr x? teringat zaman dulu time ape slip upsr.muka selamba xde pape.macam bukan exam la.hahaha

  3. Sapa yg ada anak ambik UPSR tahun ni mesti ngerikan!!!! he…he…. Nasib OKje tak de!!! hu…hu…

  4. dah bbelas thn hbs UPSR boleh cek ke?hehehe ;p
    msti truja adik2 UPSR nk cek gune o9 pas ni ^,^

  5. semoga adik-adik semua mendapat keputusan yang cemerlang :)

  6. baguslah untuk ibu bapa yang ingin mengetahui pencapaian anak mereka,

  7. Malangnya tak boleh tengok result darjah 1-2.. semalam baru nak tgk result anak buah yg darjah 1 nie. setakat nie tak ada lagi anak buah yang amek UPSR tahun depan baru ada sorang amik.. semua dah lepas upsr. hehe

  8. berita yg bagus dan menggemburakan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>