Review Blog Bersama : www.mindasyukri.com

Pin It

Review Blog Bersama - Minda Syukri

Senarai Penuh Review Blog Bersama …..

Seperti yang telah dirancang, admin teringin mewujudkan 1 ruang perkongsian bersama-sama blogger. Tujuan ” Review Blog Bersama … ” ialah memanfaatkan ilmu blog dan berkongsi info-info dari blogger lain.

Walaupun review ini nampak biasa, insyaAllah akan admin gunakan sebaik-baiknya. Mana yang ada kekurangan boleh bagitahu admin.

Blog-blog yang lain akan muncul untuk review seterusnya.

Blogger yang pertama admin akan review ialah Syukri Tahir. Adik-beradik dengan Faizal Tahir ke? Hurm… Tak pasti pula. Itu kena tuan badan. Hehehe. (Gurau-gurau ye ST).. Apa pun jom kita layan jawapan dari sesi interview tersebut.

********************************************************************************

Minda Syukri Dot Com

Official Fanpage
https://www.facebook.com/inspirasibeliamalaysia

Follow FB Profile
https://www.facebook.com/tengkusyukritahir

Wechat
SyukriTahir

Instagram
muhdsyukrifans

Twitter
https://twitter.com/tengkusyukrifan


1. Nama blog dan url blog. 

Minda Syukri Dot Com – www.mindasyukri.com

2. Perkenalkan blog anda dan diri anda secara ringkas? 

Nama Tengku Syukri,korang leh panggil ST(Syukri Tahir) je. Mudah kan? hehehe.
Blog ini dibina adalah cetusan dan didorong oleh Bro Framestone setelah bertemu bro semasa memberi talk
di salah satu anjuran program uitm shah alam.

ST memang baru lagi dalam dunia blog.Bak kata orang tak kenal maka tak cinta. Jadi ST buat blog secara serius
dan mula kembangkan networking secara perlahan-perlahan. ST teringat sewaktu event anjuran denaihati(sepetang bersama blogger),
ST masa tu tak kenal sesiapa pun. ST follow bro dan diperkenalkan oleh brader abg ensem(ensem ke???) hehe. Dari situ
ST mula berkenalan dengan beberapa blogger lain. Memang tebal muka lah, sbb orang baru dalam dunia blog. Siapalah ST. hehe.

Thanks bro framestone kerana bawa ST ke dalam dunia blogging, you are the legend bro!

3. Kenangan yang boleh dikongsikan bersama.

Kenangan pahit eh? Hmm.. lau nak dikatakan kenangan pahit adalah juga. ST pernah beli camera nikon d7000 dengan
tawaran RM1700 je. Gila tak gila harga tu? haaa.. hahaa. Tapi malang ST tak berbau, ST ditipu bulat2. Barang dipesan
tak sampai2.. siot tol la! =_=’

Kenangan manis ST memulakan perniagaan sendiri ketika umur 19 tahun. ST ni lepasan kolej kemahiran je. Bukan budak U pun.
Dan alhamdulillah, ST sedang berguru dengan setiap sifu dalam bidang berkaitan. Nak berjaya kene cari mentor beb!
Paling best sekali ST berada dalam around circle blogger2 hebat macam nisa kay,bro framestone, abang ensem, boni kacak
dan lain2 lah(ramai sngt derrr). ST kagum dengan pengalaman korang. Teach me pls!

4. Intipati yang ada dalam blog anda 

Intipati dalam blog ST ni berkaitan dengan perhubungan dan motivasi. ST bukan Dr.Cinta, tapi ST suka share tips dan ilmu.
Pernah sebelum ni ada seorang hamba allah PM di fanpage ST. Semuanya berkaitan cinta, tapi ada seorang ni isteri orang.
Minta pandangan ST berkaitan masalah dia, ST belum kahwin. Tapi tu lah, bagi galakan yang berkaitan.

Selain tip perhubungan dan motivasi, ada artikel2 lain yang ST akan terbitkan nanti. Jeng3!

5. Apa yang anda nampak kekuatan dan kekurangan blog anda?

Kekuatan ek? Nak kata macam power ranger tu xdelah kot. Sebab ST tak sampai setahun lagi. Cuma ST boleh cakap, blog
ST ni lebih kepada perkongsian perhubungan, berkaitan dengan REALITI KEHIDUPAN. 🙂

6. Keistimewaan blog anda.

Sebut pasal rangking blog, ST malu wehhh.. hahhaaa tak yah la tanye.. Baru lagi sebenarnya. ST baru masuk untuk
pertandingan Digi Award kategori “The Best Photo STory By Yahoo“, nah! VOTE ST! –> http://bit.ly/16Wn2Oo

7. Sedikit rahsia/tips atau kata pendorong untuk rakan-rakan blogger yang lain.

Tiada apa2 rahsia dari ST. Cuma ST aplikasikan tips2 dari otai2 blogger seperti bro framestone, nisa kay, encik titan
berkaitan kaedah post entry, SEO dan lain2. Ilmu mereka memang best. RESPECT itu perlu. Nak tahu? Rajin2lah tanya mereka.
Kalau tanya ST, apa ST boleh kongsi cuma jadi diri sendiri. Luahkan dari perasaan(gaya encik titan),hahaha.

8. Pencapaian terbaik ST sekarang ni, ST telah dijemput menjadi penulis jemputan di 2 blog yang
bagi ST rasa kagum. Terima kasih kepada blog www.harianislam.com dan www.gilerkentang.com kerana sudi beri peluang ini kepada ST.

Memiliki 2 syarikat sekarang ni dikala usia 23 tahun dan sekarang mrupakan seorang penulis kolumnis blog dan usahawan,

9. Thanks kepada fyna kerana sudi interview ST yang tak seberapa ni. Thanks alot. 🙂

 

2859 Total Views 3 Views Today

Related Post

66 Comments on Review Blog Bersama : www.mindasyukri.com

  1. Wahh segmen yang agak baik ni..please don’t review my blog..hahaha..tak sanggup rasa nk ditemuramah dengan fyna nih..ohhh tidak…haha..blog ni jarang singgah..rentetan cerita memang menarik kehidupan ST..hehe

  2. adarain : mana yang boleh dikongsikan, akan fyna ketengahkan. lagipun ada beberapa blogger yang lain juga akan fyna review. ^_^

  3. perghh didorong dr bro framestone lg
    byk gak nak jwb soklan tu haha
    lau k.el tah apa2 k.el merapu tulis hehe

  4. rajin bersoal jawab ambe juga malas2 ni cam mana nak berjaya seperti mereka2 hua..sah2 melayu memag hebat 🙂

  5. Kerlass syukri masuk blog review fyna hehehe…

    yeap.. Kikie pun baru juga mengenali beliau..

    event terbaru ni dengan beliau anjuran Bro ke LG…

    event lepas xingat dah hhehehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*