PETUA HILANGKAN SAKIT PERUT DAN CIRIT-BIRIT

Pin It

PETUA HILANGKAN SAKIT PERUT DAN CIRIT-BIRIT
PETUA HILANGKAN SAKIT PERUT 

Disebabkan hari ini  fyna rasa sangat tidak sedap perut jadi mood fyna berubah. Kalau sebelum ini rajin saja buat kerja (update blog dan lepak dekat facebook.DENG! maaf boss), tapi hari ini berubah sama sekali. Malas nak menaip. Malas nak mengarang ayat. Kalau boleh pandang saja keyboard, ayat-ayat semua sudah keluar.

 

 

sakit perut

 

Dalam sakit-sakit ini baru terfikir nak cari petua dekat pakcik google. (dem…awat tak tak terpikir dari tadi. pagi-pagi dah call sidia. ngee…ngada2 nak mengadu domba letewwww). Sebelum itu, try tanya penduduk kampung GBS dulu. Yang fyna tak pernah tahu petua sebelum ini pun,tiba-tiba jadi tahu. Petua yang fyna maksudkan ialah minum air garam.

petua sakit perut

 

fyna baru saja try time breakfast time. lazat sekali ya rasanya. tidak salah mencubakan. tapi rasa macam sudah kurang sikit rasanya.

Selain daripada itu, fyna ada search dekat internet untuk petua salit perut yang lain. sumber di SINI.

Petua pertama : Buatkan air teh o pekat tanpa gula dan minum, insyaAllah cirit birit akan hilang

Petua kedua : Ambilkan satu sudu tepung gandum dan segelas air suam, selepas itu campurkan satu sudu gandum tersebut ke dalam air suam dan kacau sehingga tepung gandum tersebut larut. Selepas itu pastikan tepung gandum yang tak sebati itu mendap terlebih dahulu sebelum minum (Petua ini aku belum mencuba lagi disebabkan tepung gandum di rumah aku kehabisan stok, sebarang risiko di tanggung oleh anda dan aku tidak bertanggungjawab sekiranya terdapat kesan sampingan.

 

Selamat mencuba.

 

235 Total Views 3 Views Today
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “PETUA HILANGKAN SAKIT PERUT DAN CIRIT-BIRIT

  1. tepung gandum tu memang xpenah dgr..
    ce u try.. :)

  2. wa tgh skit perut. elok la tu..
    tapi npe bukan piyed pain? hurmmm… hihi

  3. ina

    skt prot ke?ciannyer…da ok blom?

  4. Petua berguna.. bermanfaat tatkala merana :)

  5. tak pnah guna cara tepung gandum tu, tp kalau skt perut mmg naya

  6. kite pon baru taw pasal minum air garam tu… -.-

  7. pieja

    Petua yang minum air tepung gandum tu ada betulnya.mak saya baru buat baru2 ni .ada tok menakan yg bg petua.orang lama2.bg mak saya menjadi jugak.tp ikut setiap org jgk kot.kdang2 jadi kdang2 tak.usaha kan..satu g guna daun jambu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>