LISTEN, LISTEN, LISTEN!! ISU SHARIFAH ZOHRA (SW1M) & KS BAWANI – KPT TIADA KAITAN

LISTEN, LISTEN, LISTEN!! ISU SHARIFAH ZOHRA (SW1M) & KS BAWANI – KPT TIADA KAITAN  | SHARIFAH ZOHRA (SW1M) & KS BAWANI | SHARIFAH ZOHRA | KS BAWANI | VIDEO SHARIFAH ZOHRA (SW1M) & KS BAWANI

SUMBER

SHARIFAH ZOHRA KS BAWANI

JOHOR BAHRU – Insiden pertikaman lidah antara Pengerusi Suara Wanita 1Malaysia (SW1M), Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin dengan pelajar undang-undang Universiti Utara Malaysia (UUM), KS Bawani yang menjadi isu hangat dalam blog dan laman sosial sama sekali tidak mempunyai kaitan dengan Kementerian Pengajian Tinggi mahupun kerajaan.

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, program tersebut diadakan di atas anjuran pelajar di universiti itu sendiri dan Sharifah Zohra dijemput atas kapasitinya sendiri untuk menjadi moderator.

“Di universiti bukan semua program yang diadakan anjuran kerajaan, kerana ada juga program yang dianjurkan oleh golongan mahasiswa sendiri.

SHARIFAH ZOHRA (SW1M) & KS BAWANI

“Tetapi apa yang terjadi dalam isu ini seolah-olah kita pula yang atur program itu dan meminta Sharifah bercakap seperti itu atas alasan berkehendakkan minda pelajar disekat dan ditutup.

“Sharifah bukan tenaga akademik dan bukan kakitangan kementerian atau UUM, dia dijemput oleh pelajar untuk menjadi moderator, dari mana dia datang saya tidak tahu,” katanya.

635 Total Views 1 Views Today

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*