Hadiah Hari Guru Yang Sesuai 2016

Hadiah Hari Guru Yang Sesuai 2016 | Apakah hadiah Hari Guru yang sesuai untuk 2016? Hadiah Hari Guru merupakan topik yang menjadi bualan anak-anak murid kerana guru-guru mereka akan menyambut Hari Guru, iaitu pada 16 Mei 2016.

Mesti anak-anak murid teruja untuk menyambut Hari Guru nanti bersama-sama guru-guru mereka di sekolah.

Hadiah Hari Guru

Sebenarnya sebelum ini, admin telah berkongsikan beberapa artikel berkaitan dengan hadiah Hari Guru. Seperti artikel di bawah:

  1. Senarai Idea Hadiah Hari Guru
  2. Hadiah Yang Sesuai Untuk Guru Lelaki
  3. Hadiah Yang Sesuai Untuk Guru Perempuan

Hadiah Hari Guru 2016

Hadiah Hari Guru Yang Sesuai 2016

Sangat banyak pilihan sekiranya anak murid atau pelajar ingin menghadiahkan hadiah kepada guru kesayangan mereka nanti. Yang penting, mengikut kemampuan masing-masing. Boleh rujuk Tips Beli Hadiah Hari Guru.

Antara beberapa cadangan admin ialah:

  1. Pen drive
  2. Penanda buku
  3. Tudung (Guru wanita)
  4. Tali leher (Guru lelaki)
  5. Mug
  6. Bunga
  7. Kad ucapan

Hadiah Hari Guru

Selain itu, admin turut selitkan beberapa tips untuk membeli hadiah Hari Guru nanti. Tips Beli Hadiah Hari Guru.

a. Harga
Mengikut kemampuan. Jangan memaksa diri anda untuk membeli sesuatu hadiah yang mahal. Jangan mengikut kawan-kawan. Kemungkinan kawan-kawan anda mampu untuk membeli sesuatu hadiah yang mahal. Boleh berbincang dengan ibu bapa atau pun adik-beradik. Harga hadiah bukan tidak penting walaupun anda beli hadiah tersebut dengan harga yang murah.

b. Jenis Hadiah
Jangan beli hadiah yang mudah pecah seperti pasu, cermin atau bingkai gambar. Takut kemungkinan anda terlalai. Belum sempat sampai di sekolah, hadiah tersebut sudah rosak. Tetapi kalau hendak juga beli barangan berasaskan kaca seperti mug pastikan hadiah tersebut dalam keadaan sempurna dan bungkus hadiah tersebut dengan berhati-hati.

4692 Total Views 4 Views Today

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*