ABC Monsters

ABC Monsters | Assalammualaikum dan salam sejahtera. Pernah dengar kartun atau rancangan ABC Monsters? Sebelum ini pun admin tidak pernah dengar. Dan admin mula berjinak-jinak untuk mengenali lebih lanjut berkaitan dengan ABC Monsters. Di sini admin ini memperkenalkan dan review berkaitan dengan ABC Monsters. Bak kata pepatah ‘Tak Kenal Maka Tak Cinta’. ABC Monsters merupakan sebuah rancangan yang sangat sesuai untuk kanak-kanak yang ingin mengenal abjad. Mengenal abjad sambil berhibur. ABC Monster adalah satu siri pembelajaran keluaran Animasia Studio yang menerbitkan siri kartun seperti Bola Kampung dan Supa Striker

ABC Monsters

Facebook ABC Monster
https://www.facebook.com/ABCMonsters

i-Tune ABC Monster
https://itunes.apple.com/my/app/abc-monsters-funhouse

Sebelum itu, jom kita saksikan sedikit Teaser ABC Monsters. Seronok tengok telatah Alice, Brian dan Cherry Berry. Comel sahaja diorang itu. Tidak jemu dan ingin tonton berulang-ulang teaser tersebut.

LATAR BELAKANG SYARIKAT
Animasia Studio
ditubuhkan pada tahun 2005, dan menerima pengiktirafan dari MSC Malaysia status ISO 9001, dan juga Malaysian Brand Certification. Animasia merupakan syarikat kreatif, iaitu Animasi, Game dan aplikasi, Digital Komik, audio produksi dan character licensing.

PRODUK SYARIKAT
Bola Kampung Series
, Bola Kampung The Movie, Supa Strikas dan ABC Monster. Syarikat kami juga berkolaborasi dengan syarikat-syarikat lain seperti, MDeC (Multimedia Development Corporate Malaysia), Cartoon Network, Nickelodeon, Disney Channel dan banyak lagi. http://youtu.be/fzMUcXm58T8

PENGENALAN ABC Monsters
ABC Monster merupakan rancangan “edutainment” khas untuk kanak-kanak. ABC Monster telah mendapat sambutan yang baik di negara lain turut mempunyai merchandise dan aplikasi dalam talian.

Rancangan ini dapat mengajar kanak-kanak belajar dan mengenali abjad serta mudah difahami ia akan ditayangkan di Malaysia pada bulan september 2014 bersiaran di dua saluran media elektronik seperti astro dan RTM.

SINOPSIS ABC Monsters
(Genre: Pengembaraan, Komedi & Edutainment)
Mereka adalah besar, berbulu dan tidak begitu menakutkan. ABC Monsters terdiri daripada Alice, Brian dan Cherry Berry boleh menangkap mereka.

Alice ABC Monsters

Brian ABC Monsters

Cherry Berry ABC Monsters

26 boneka ABC Monsters hidup dalam tembok Istana Capital. Setiap raksasa mewakili huruf abjad, tetapi mana-mana raksasa perlu hilang untuk lebih lama daripada satu hari, semua surat-surat akan dipadam bersih daripada setiap buku di Bandar Modal, jadi ia amat penting untuk memastikan bahawa semua ABC Monsters adalah selamat kembali di Taman Alphabet sebelum matahari terbenam. Walau bagaimanapun, ini tidak semudah kedengarannya. ABC Monsters adalah makhluk hebat ingin tahu dan gembira dan sering bersiar-siar di luar dari Taman Alphabet mencuba sesuatu yang baru dan menyeronokkan, sentiasa mendapatkan diri mereka hilang dalam proses.

Dalam setiap pengembaraan Alice dan rakan-rakan baik beliau Brian dan Cherry Berry, mesti mencari tinggi dan rendah untuk salah satu raksasa yang hilang. Berbekalkan Kamus Magical mereka, ketiga-tiga rakan-rakan mengikuti petunjuk surat berkaitan diberikan kepada mereka oleh pelbagai watak yang mereka bertemu di sepanjang jalan. Tetapi untuk mendapatkan petunjuk, Alice, Brian dan Cherry Berry perlu menyelesaikan teka-teki atau melaksanakan tugas yang berkaitan surat yang bukan sahaja mengajar kanak-kanak bagaimana untuk mengeja kata-kata, tetapi juga menunjukkan mereka makna dan latar belakang setiap perkataan.

Sepanjang perjalanan Alice dan rakan-rakannya ketawa, menyanyi, dan bertepuk tangan bersama-sama kerana mereka menemui betapa banyak surat menyeronokkan dan kata-kata boleh, dan pada masa yang bersamaan menghasilkan petunjuk berharga yang membawa Alice dan dua rakan-rakannya yang lebih dekat kepada raksasa melarikan diri.

Dapatkan ditetapkan untuk satu siri mempesonakan pengembaraan ajaib yang melibatkan imaginasi kanak-kanak prasekolah, manakala membuat pembelajaran yang menarik dan menghiburkan.

APLIKASI ABC Monsters Funhouse 

ABC Monsters Funhouse

PENERANGAN APLIKASI ABC Monsters Funhouse 
Mencari beberapa abjad semasa pembelajaran Bahasa Inggeris yang menyeronokkan untuk anak anda?

Ayuh masuk ke ABC Monsters Funhouse dan menyertai Alice, Brian, dan Cherry Berry untuk beberapa masa yang menyeronokkan. Bersama-sama, anak anda akan menikmati perjalanan pembelajaran menyeronokkan dan video muzik melodi setiap abjad!

ABC Monsters Funhouse

ABC Monsters Funhouse

ABC Monsters Funhouse

ABC Monsters Funhouse

CIRI
– Nikmati video muzik setiap abjad individu
– Belajar huruf baru dalam setiap episod
– Adakah menyeronokkan menyelesaikan teka-teki bersama rakan-rakan.
– Kanak-kanak akan belajar sambil berseronok!

Pastikan anda menyemak beberapa permainan tambahan yang diketengahkan di dalam aplikasi tersebut. Nikmati lebih keseronokan dan bermain masa pembelajaran untuk kanak-kanak anda.

VISIT US : http://abc-monsters.com
LIKE US: https://www.facebook.com/ABCMonsters

Note : This app is FREE, but contains in-app purchases to buy additional content
What’s New in Version 1.1
Updates on the arrangement of packages in store page.
Some minor bug fixes and improvements.

App ABC Monsters Funhouse

Application ABC Monsters Funhouse

Admin tengok pun admin suka. ABC Monsters sangat sesuai untuk didedahkan kepada anak-anak kita. Belajar sambil berhibur. berhibur sambil belajar. Secara tidak langsung dapat mendidik kanak-kanak untuk belajar dan mengenali abjad dengan cara yang seronok.

Nasib baik admin sudah dewasa kan. Bolehlah didedahkan untuk anak-anak admin nanti.

Jom ramai-ramai terjah dan muat turun dengan aplikasi ABC Monsters Funhouse yang telah disediakan.

7020 Total Views 1 Views Today

Related Post

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*